Trainer en coach

Jeannette van Tulder

Muziek tilt je op!

Ik kom uit een familie bij wie muziek in de genen zit. Louis van Tulder (oudoom Louis) was in de jaren 30-50 van de vorige eeuw een beroemde opera- en oratoriumzanger en opa Fortunatus was viool- en pianoleraar en organist van De Posthoorn in Amsterdam.

Sinds mijn studententijd zing ik met veel enthousiasme in diverse (project)koren. En weet dus uit ervaring dat muziek je optilt en lichter laat voelen.

Ik lees graag over muziek, ben gek op poëzie over muziek en poëzie die op muziek is gezet. Kijk graag naar films waarin musici een belangrijke rol spelen. Er zijn zoveel mooie films die inspireren, blij maken en troosten. Enkele van mijn favorieten zijn, ‘Music of the heart’, ‘Tous les soleils’ en ‘Young at heart’.

Ben als A-verpleegkundige in het Sint Lucas Ziekenhuis te Amsterdam begonnen en werkte na mijn sociologiestudie aan de Universiteit van Amsterdam bij verscheidene werkgevers als projectmedewerker, onderzoeker en adviseur.

Tijdens mijn 40 jaar ervaring met cliënten, patiënten en medewerkers in de sector Zorg en Welzijn bleek een grote afhankelijkheid van medicijnen. Omdat muziek mij zelf door lastige periodes in mijn leven heeft geholpen, heb ik mij altijd afgevraagd waarom muziek binnen de algemene gezondheidszorg niet vaker wordt gebruikt.

Vandaar dat ik nu anderen stimuleer om muziek als ‘medicijn’ in te zetten, middels het geven van interactieve lezingen en het organiseren van kleinschalige workshops.

 

Studio Dagny, abdij St. Michel en Thierrache, zomer 2018